A jelen Adatvédelmi irányelvek tájékoztatást adnak arról, hogy milyen adatokat gyűjtünk, miért gyűjtünk őket, illetve Ön hogyan frissítheti, kezelheti, exportálhatja és törölheti adatait.

Röviden

Csak a törvényeknek, rendszabályoknak megfelelően gyűjtünk és kezelünk az Ön személyes adatait. Mindent megteszünk az adatok biztonságos tárolása érdekében, és a személyes adatait harmadik fél számára kizárólag az Ön hozzájárulással adunk át.

Ha felvilágosítás szeretne kérni az önről tárol adatokról, ezek törlését illetve módosítását szeretné kérni forduljon hozzánk.

Bevezetés

Számos szolgáltatásunk van, amivel emberek ezreinek nyújtunk segítséget.

Adatai biztonságának megóvása érdekében többféleképpen használhatja szolgáltatásainkat. Tartalmak (például hozzászólások vagy tapasztalatok) létrehozásához és kezeléséhez, vagy ha egyedi rendszereket szeretne létrehozni regisztrálhat fiókot a weboldalon.

A Vállalat számos szolgáltatását pedig anélkül is használhatja, hogy be kellene jelentkeznie vagy létre kellene hoznia fiókot. Emellett az összes szolgáltatásunkban személyre szabhatja adatvédelmi beállításait, szabályozva bizonyos adatok esetén, hogy milyen adatokat gyűjthetünk, és hogyan használhatjuk fel őket.

Szeretnénk mindent a lehető legegyértelműbben elmagyarázni, ezért példákat, és a legfontosabb kifejezésekhez meghatározásokat is biztosítottunk. Ha mégis marad kérdése a jelen Adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatban, nyugodtan forduljon hozzánk.

A Vállalat által gyűjtött adatok

Milyen típusú adatokat gyűjtünk, amikor Ön a szolgáltatásainkat használja?

Az adatokat azért gyűjtjük, hogy jobb minőségű szolgáltatásokat nyújthassunk valamennyi felhasználónknak – kezdve az alapvető dolgokkal, például annak kitalálásával, hogy milyen nyelven beszélnek, egészen a bonyolultabb kérdésekig, például hogy milyen hirdetéseket találnak leginkább hasznosnak. A Vállalat által gyűjtött információk típusa és felhasználása attól függ, hogyan használják a felhasználók a szolgáltatásainkat, illetve hogyan kezelik adatvédelmi beállításaikat.

Ha nincs bejelentkezve Fiókjába, akkor a használt böngészőhöz, alkalmazáshoz vagy eszközhöz társított egyedi azonosítók alatt tároljuk az általunk gyűjtött adatokat. Ennek révén több munkameneten keresztül is meg tudjuk őrizni például a nyelvi beállításokat.

Ha be van jelentkezve, szintén gyűjtünk adatokat, amelyeket a fiókjában tárolunk, és amelyeket személyes adatokként kezelünk.

Az Ön által létrehozott vagy nekünk átadott dolgok

A fiókja létrehozásakor személyes adatokat ad meg nekünk (többek között nevét és jelszavát is). Fiókjához ezenkívül telefonszámot és számlázási információkat is hozzáadhat. Még akkor is adhat át adatokat nekünk, amikor nincs bejelentkezve a fiókjába – például megadhatja e-mail címét, hogy értesítéseket kapjon a szolgáltatásainkkal kapcsolatban.

Gyűjtjük azokat a tartalmakat is, amelyeket a szolgáltatásaink használata során létrehoz, feltölt vagy másoktól megkap. E tartalmak közé tartoznak például az elküldött és a fogadott e-mailek, a hozzászólások és tapasztalatok, a létrehozott dokumentumok és táblázatok.

Adatok, melyeket akkor gyűjtünk, mikor a szolgáltatásainkat használja

Alkalmazások, böngészők és eszközök

Adatokat gyűjtünk azokról az alkalmazásokról, böngészőkről és eszközökről, amelyekkel hozzáfér a szolgáltatásaihoz. Ezeknek köszönhetően tudunk olyan funkciókat biztosítani, mint az automatikus termékfrissítések, vagy használhatóság javítása.

Példák az általunk gyűjtött adatokra: egyedi azonosítók, böngészőtípus és -beállítások, eszköztípus és -beállítások, operációs rendszer, mobilhálózati információk (a szolgáltató neve és a telefonszám), valamint az alkalmazás verziószáma. Ezenkívül gyűjtünk adatokat arról is, hogy az alkalmazások, böngészők és eszközök milyen interakcióba lépnek a szolgáltatásainkkal. Ezen adatok közé tartoznak a következők: IP-cím, hibajelentések, rendszertevékenység, valamint a kérés dátuma, időpontja és hivatkozó URL-je.

Ezeket az adatokat akkor gyűjtjük, amikor az eszközön lévő valamelyik szolgáltatás kapcsolatba lép a szervereinkkel – például amikor belép a weboldalon, vagy egy linkre kattint egy e-mailben.

Felhasználói tevékenység

Adatokat gyűjtünk a szolgáltatásainkban végzett tevékenységeiről, és ezek felhasználásával tudunk például olyan cikkeket javasolni, amelyek tetszhetnek Önnek. Az általunk gyűjtött tevékenységadatok közé a következők tartozhatnak:

  • keresett kifejezések;
  • megtekintett videók;
  • tartalmakkal és hirdetésekkel kapcsolatos megtekintések és interakciók;
  • hangadatok a hangszolgáltatások használata esetén;
  • vásárlási tevékenységek;
  • azok a személyek, akikkel kommunikál vagy tartalmat oszt meg;
  • harmadik feleknek a mi szolgáltatásainkat használó webhelyén vagy alkalmazásában végzett tevékenységek;
  • általunk használt harmadik felek szolgáltatásaiban vagy alkalmazásaiban végzett tevékenységek.

Felhasználói helyadatok

Szolgáltatásaink használatakor különböző funkciók – például saját időzóna szerint megjelenített dátumok és időpontot a hozzászólásoknál – biztosítása céljából gyűjtjük a felhasználók tartózkodási helyével kapcsolatos adatokat.

A tartózkodási hely megállapítása változó szintű pontossággal történik a következők alapján:

  • GPS
  • IP-cím
  • Az eszköz érzékelőinek adatai
  • Az eszközhöz közeli dolgokkal kapcsolatos információk – például Wi-Fi hozzáférési pontok, átjátszótornyok és aktivált Bluetooth-szal rendelkező eszközök

Az, hogy milyen típusú helyadatokat gyűjtünk, részben az eszköz- és fiókbeállításoktól függ.

Ezenkívül megbízható partnerektől is gyűjthetünk Önnel kapcsolatos információkat. Közéjük tartoznak például marketingpartnereink, akik az üzleti szolgáltatásaink potenciális vevőiről szolgáltatnak adatokat, valamint a biztonsági partnereink, akik a visszaélésekkel szembeni védekezés céljából adnak át nekünk adatokat.

Az adatok gyűjtésére és tárolására különféle technológiákat használunk: cookie-kat, képpontcímkéket, helyi tárhelyeket (például böngésző webes tárhelyét vagy alkalmazásadatok gyorsítótárát), adatbázisokat és szervernaplókat.

Miért gyűjti a Vállalat az adatokat?

Az adatokat arra használjuk fel, hogy jobb szolgáltatásokat biztosítsunk

A szolgáltatásainkon keresztül gyűjtött adatokat a következő célokra használjuk fel:

A szolgáltatásaink biztosítása

A felhasználói adatokat arra használjuk fel, hogy biztosíthassuk szolgáltatásainkat; például feldolgozzuk a bejelentkezéseket, hogy megjeleníthessük a tartalmakat, vagy segítünk Önnek a vásárlásban azzal, hogy megfelelő terméket javaslunk a Szolgáltatásaink közül.

A szolgáltatásaink karbantartása és továbbfejlesztése

A felhasználói adatokat arra is felhasználjuk, hogy meggyőződjünk a szolgáltatásaink megfelelő működéséről; például nyomon követjük a szolgáltatáskimaradásokat, illetve kijavítjuk a felhasználók által jelentett problémákat. Az adatokat emellett szolgáltatásaink továbbfejlesztésére is felhasználjuk; például ha tudjuk, hogy mely szolgáltatásokkal vannak nehézségeik a felhasználóknak, javítani tudjuk a használt funkciót.

Új szolgáltatások kifejlesztése

A meglévő szolgáltatásokban gyűjtött adatokat felhasználjuk újak kifejlesztésére. Például sokat segíthet egy nyelvoktató alkalmazásban, ha látjuk, hogy az emberek, hogyan használták ennek egy korábbi verzióját.

Személyre szabott szolgáltatások biztosítása, beleértve a tartalmakat és a hirdetéseket is

Az összegyűjtött adatokat felhasználjuk arra, hogy szolgáltatásainkat személyre szabjuk, így biztosítani tudjunk ajánlásokat, személyre szabott tartalmakat. A hírlevélküldőnk például annak alapján ad termék javaslatokat, hogy Ön milyen termékekkel rendelkezik és a szolgáltatások használata alapján javasol új terméket, szolgáltatásokat, amelyek esetleg tetszhetnek Önnek.

A beállításoktól függően személyre szabott hirdetéseket is megjeleníthetünk az érdeklődési körök alapján. Ha például olvasott a weboldalunkon egy nyelvtanulással kapcsolatos blogbejegyzést, más weboldalakon nyelvtanulással kapcsolatos hirdetés jelenhet meg Önnek.

Különleges személyes adatokat (mint faji származás, vallás, szexuális beállítottság vagy egészségi állapot) alapján nem gyűjtünk.

A hirdetőkkel csak akkor osztunk meg az Ön személyes azonosítására alkalmas adatot (például nevet vagy e-mail-címet), ha Ön kifejezetten megkér rá minket kivéve a hirdetések esetében hasonmás célközönség készítése céljából.

A teljesítmény mérése

Az adatokat felhasználjuk elemzési és mérési célokra, hogy többet megtudjunk arról, hogyan használják a szolgáltatásainkat. Ha például felkeresi valamelyik webhelyünket, a látogatásával kapcsolatos adatok elemzését felhasználjuk a terméktervezés optimalizálásához. Felhasználjuk azoknak a hirdetéseknek az adatait is, amelyekkel interakcióba lép, így javítani tudunk a kampányaink teljesítményének mérésében. E célra többféle eszközt használunk, többek között a Google Analytics szolgáltatást. Amikor olyan webhelyet keres fel, amely használja a Google Analytics szolgáltatást, akkor a Vállalat és a Google Analytics-ügyfél összekapcsolhatja az adott webhelyen végzett tevékenységekre vonatkozó adatokat a hirdetési szolgáltatásokat használó egyéb webhelyeken végzett tevékenységekre vonatkozó adatokkal.

Kommunikáció a felhasználókkal

Az összegyűjtött adatokat (például az e-mail címet vagy telefonszámot) felhasználjuk közvetlen kapcsolatfelvétel céljából. Értesítést küldhetünk, ha gyanús tevékenységet észlelünk; például valaki szokatlan helyről próbál meg bejelentkezni az Ön fiókjába. Vagy tájékoztathatjuk a szolgáltatásainkban a közeljövőben végrehajtani kívánt változtatásokról és fejlesztésekről. Ha pedig Ön lép kapcsolatba a Vállalattal, a nyilvántartásunkban megőrizzük a kérését, hogy segíthessünk Önnek a felmerülő problémákban.

A Vállalat, a felhasználóink és a nagyközönség védelme

Az adatokat felhasználjuk a szolgáltatásaink biztonságának és megbízhatóságának javítására. Ide tartozik az olyan csalások, visszaélések, biztonsági kockázatok és műszaki problémák felismerése, megelőzése és megoldása, amelyek kárt okozhatnak a Vállalatnak, a felhasználóinknak, illetve a nagyközönségnek.

Különféle technológiák segítségével dolgozzuk fel az e célra gyűjtött információkat. Automatizált rendszereink elemzik az Ön tartalmait, hogy olyan funkciókat biztosíthassanak Önnek, mint a személyre szabott hirdetések, illetve a szolgáltatások használatának módja alapján testreszabott egyéb funkciók. Mi is elemezzük a tartalmakat, hogy felfedezzük a visszaéléséket (például a spamet, a rosszindulatú programokat és az illegális tartalmakat). Algoritmusokat is használunk az adatokban rejlő minták felismerésére.

A szolgáltatásainkban és az eszközökön gyűjtött adatokat összekapcsolhatjuk a fent leírtak céljából. Ha például a weboldalon a gyerekek nyelvtanulásáról szóló cikket olvas, akkor előfordulhat, hogy később gyermek nyelvtanulást reklámozó hirdetés jelenik meg az egyik olyan webhelyen, amelyet hirdetésre használunk. Fiókbeállításaitól függően előfordulhat, hogy a más webhelyeken és alkalmazásokban végzett tevékenységeit rendszerünk a személyes adataihoz társítja a Vállalat szolgáltatásai és a Vállalat által megjelenített hirdetések fejlesztése érdekében.

Ha Ön ezt lehetővé tette a fiókjában, akkor hozzáférhetővé tehetjük a weboldalt látogatók számára a fiók-profilja nyilvános adatait, például nevét és fényképét. Ez például abban segít nekik, hogy felismerjék, hogy Ön küldött be egy hozzászólást.

Az Ön adatainak a jelen Adatvédelmi irányelvekben nem szereplő célokra történő felhasználása előtt a hozzájárulását kérjük.

Adatvédelmi beállítások

Vannak választási lehetőségei azzal kapcsolatban, hogy milyen adatokat gyűjthetünk, és hogyan használhatjuk fel őket

Ebben a szakaszban az adatai védelmének kezelésére szolgáló fő beállításokat mutatjuk be, amelyek az összes szolgáltatásunkra érvényesek. Ezen eszközök mellett az egyes termékekben is biztosítunk az adott termékre vonatkozó adatvédelmi beállításokat.

A saját adatok kezelése, áttekintése és aktualizálása

Ha a be van jelentkezve, bármikor áttekintheti és frissítheti adatait a használt szolgáltatásokat felkeresve.

Adatvédelmi beállítások

Az Ön fiók adatai

Megadhatja, hogy mit láthatnak Önről a szolgáltatásokban. Módosíthatja a felhasználó nevét, e-mail címét, a profil képét vagy törölheti azt.

Személyes adatok

Kezelheti a kapcsolatfelvételi adatait (például nevét, e-mail címét és telefonszámát).

A saját adatok exportálása, eltávolítása és törlése

Kérheti tartalmak eltávolítását adott Vállalat szolgáltatásokból a vonatkozó jogszabályok alapján.

A következő lehetőségek állnak rendelkezésére adatok törléséhez:

  • Tartalmainak törlése konkrét Szolgáltatásokból
  • Konkrét elemek törlése a fiókjából
  • Adott termékek törlése a hozzájuk tartozó adataival együtt
  • A teljes fiókja törlése

A Vállalat által gyűjtött adatok szabályozására más módok is vannak, akár be van jelentkezve a fiókjába, akár nincs:

  • Böngészőbeállítások: Beállíthatja a böngészőjét úgy, hogy jelezze, ha a weboldal cookie-t állított be benne. Ezenkívül a böngészőben letilthatja a cookie-k fogadását adott domainről vagy az összes domainről. Ne feledje azonban, hogy a szolgáltatásaink megfelelő működéséhez cookie-kra van szükség (például ahhoz, hogy megjegyezzék az Ön nyelvi beállításait).
  • Eszközszintű beállítások: Eszköze rendelkezhet olyan vezérlőkkel, amelyek megszabják, hogy milyen adatokat gyűjthetünk. Például módosíthatja a helybeállításokat mobileszközén.

Az Ön adatainak megosztása

Amikor Ön oszt meg saját adatokat

Számos szolgáltatásunk lehetővé teszi információk megosztását más személyekkel, és a megosztás módját Ön szabályozza. Például közzéteheti a hozzászólását nyilvánosan, de dönthet úgy is, hogy csak a zárt felületen osztja meg. Ne feledje, hogy amikor nyilvánosan oszt meg adatokat, akkor az adott tartalom hozzáférhető lehet a keresőmotorokon.

Ha be van jelentkezve, és így használ bizonyos szolgáltatásokat – például megjegyzést ír valamelyik leckéhez, véleményez egy cikket a blogban –, akkor a neve és a fotója megjelenik az adott tevékenység mellett.

Amikor a Vállalat osztja meg az Ön adatait

A Vállalaton kívül más vállalattal, szervezettel vagy személlyel nem osztjuk meg a személyes adatokat, kivéve az alábbi eseteket:

Az adatmegosztás az Ön beleegyezésével történik

A személyes adatokat akkor osztjuk meg a Vállalati kívüli féllel, ha ehhez Ön hozzájárult. Ha például a regisztrál egy webináriumra e-mail segítségével, engedélyt kérünk Öntől, hogy megosszuk a nevét és e-mail címét a rendszerrel.

Ügyfélszolgálatosokkal és történő adatmegosztás

Ha Önnek segítségre van szüksége, az ügyfélszolgálat annak érdekében, hogy segítséget tudjon nyújtani az Ön számára hozzáférhet a fiókjához. A következőket tehetik meg:

  • a fiókban tárolt adatok (például e-mailek) elérése és megőrzése;
  • a fiókkal kapcsolatos statisztikák megtekintése (például milyen szolgáltatásokkal rendelkezik Ön);
  • a fiókhoz tartozó jelszó módosítása;
  • a fiókhoz való hozzáférésének biztosítása, felfüggesztése vagy megszüntetése;
  • fiókadatainak megszerzése annak érdekében, hogy biztosíthassák a vonatkozó jogszabályoknak, előírásoknak, jogi eljárásoknak vagy végrehajtható kormányzati kéréseknek való megfelelést;
  • a saját adatainak vagy adatvédelmi beállításainak Ön általi törlésére vagy szerkesztésére vonatkozó lehetőség korlátozása.

A külső feldolgozás céljaira

A személyes adatokat más megbízható vállalkozásoknak vagy személyeknek is átadjuk annak érdekében, hogy azokat az utasításainknak, valamint az adatvédelmi irányelveinknek megfelelően, valamennyi további vonatkozó titoktartási és biztonsági intézkedéssel összhangban dolgozzák fel a számunkra. Például szolgáltatókat alkalmazunk, akik segítenek az ügyfélszolgálati problémák megoldásában vagy futárszolgálatoknak, akik kiszállítják az Ön termékét.

Jogszabályi okokból

Abban az esetben osztjuk meg a személyes adatokat a Vállalaton kívüli entitásokkal, ha jóhiszeműen feltételezzük, hogy az adatokhoz való hozzáférés, illetve az adatok felhasználása, megőrzése vagy közzététele észszerűen indokolt annak érdekében, hogy:

  • Megfeleljünk a vonatkozó jogszabályoknak, előírásoknak, jogi folyamatoknak vagy törvényileg kötelező hatósági megkereséseknek.
  • Betartassuk a vonatkozó általános szerződési feltételeket, ideértve azok lehetséges megsértésének kivizsgálását is.
  • Észleljük, megelőzzük, illetve más módon kezeljük a csalásokat, valamint a biztonsági vagy technikai jellegű problémákat.
  • A jogszabályok által előírt vagy megengedett módon védelmet nyújtsunk a Vállalatnak, a felhasználóinknak vagy a nagyközönségnek a jogait, tulajdonát és biztonságát fenyegető veszélyekkel szemben.

A személyazonosításra nem alkalmas adatokat megoszthatjuk a nyilvánossággal és partnereinkkel – például megjelenítőkkel, hirdetőkkel, fejlesztőkkel vagy jogtulajdonosokkal. Így például megoszthatjuk az adatokat a nyilvánossággal annak érdekében, hogy a szolgáltatásaink általános használatában jelentkező tendenciákat bemutathassuk. Ezenkívül bizonyos partnereink számára lehetővé tesszük adatok gyűjtését a böngészőből vagy az eszközről saját cookie-k vagy hasonló technológiák használatával hirdetésmegjelenítési és teljesítménymérési célokból.

Ha a Vállalat összeolvadásban, felvásárlásban vagy adásvételben érintett, továbbra is biztosítjuk valamennyi személyes adat titkosságát, az érintett felhasználókat pedig értesítjük a személyes adataik átadását megelőzően, valamint az adatok más adatvédelmi irányelvek hatálya alá kerülése előtt.

Az adatok biztonságának megőrzése

A felhasználói adatok védelme érdekében szolgáltatásaink biztonsági funkciókkal rendelkeznek

A Vállalat összes terméke el van látva olyan hatékony biztonsági funkciókkal, amelyek folyamatosan védik az adatokat. A szolgáltatások üzemeltetése során gyűjtött statisztikai adatok segítségével észlelni tudjuk a biztonsági fenyegetéseket, és automatikusan letiltjuk őket, hogy ne jussanak el Önhöz. Ha pedig olyan kockázatot fedezünk fel, amelyről úgy gondoljuk, hogy fel kell hívni rá az Ön figyelmét, értesítést küldünk, valamint tájékoztatjuk arról is, hogy milyen lépéseket hajthat végre a biztonság növelése érdekében.

Mindent megteszünk azért, hogy megóvjuk Önt és a Vállalatot a birtokunkban lévő adatokhoz való illetéktelen hozzáféréstől, illetve az említett adatok illetéktelen módosításától, közzétételétől és megsemmisítésétől. Ennek érdekében:

  • titkosítást használunk, amely megvédi az adatokat átvitel közben;
  • számos olyan biztonsági funkciót kínálunk, amelyek segítenek a fiók védelmében – ide tartozik például a captcha;
  • a rendszereinkhez való illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében rendszeresen felülvizsgáljuk – a fizikai biztonsági intézkedéseinkre is kiterjedően – az adatgyűjtési, -tárolási és -feldolgozási gyakorlatainkat.
  • A személyes adatokhoz való hozzáférés korlátozott, a hozzáférésre csak a Vállalat azon alkalmazottai, alvállalkozói és ügynökei jogosultak, akiknek ezekre az adatokra a feldolgozás érdekében szükségük van. Az ilyen hozzáféréssel rendelkezőkre szigorú szerződéses titoktartási kötelezettségek vonatkoznak, melyek elmulasztása esetén fegyelmi eljárás alá vonhatók és elbocsáthatók.

Az Ön adatainak a megőrzése

Az általunk gyűjtött adatokat különböző ideig őrizzük meg. Ez függ az adatok típusától, attól, hogy miként használjuk őket, valamint az Ön által megadott beállításoktól:

  • Az adatok egy részét (pl. az Ön által létrehozott és feltöltött tartalmakat) bármikor törölheti vagy töröltetheti.
  • Az egyéb adatok (pl. a hirdetési adatok a szervernaplókban) egy bizonyos idő után automatikusan törlésre vagy anonimizálásra kerülnek.
  • Bizonyos adatokat addig őrzünk meg, amíg nem törli a fiókját (pl. a rendelési adatait).
  • Bizonyos adatokat pedig hosszabb ideig megőrzünk, ha ez szükséges jogszerű üzleti vagy jogi célokból, amelyek lehetnek például biztonsági, csalás- és visszaélés-megelőzési, illetve pénzügyi nyilvántartási célokból.

Amikor Ön adatot töröl egy törlési eljárást követünk annak biztosítása érdekében, hogy az adatok eltávolítása a szervereinkről biztonságosan és teljes mértékben megtörténjen, illetve hogy csak anonimizált formában őrizze meg őket a rendszer. Igyekszünk biztosítani, hogy szolgáltatásaink védelmet nyújtsanak az adatok akaratlan vagy rosszindulatú törlésével szemben. Emiatt előfordulhat, hogy az aktív és a biztonsági másolatokat tartalmazó rendszereinkből az Ön törlési műveletéhez képest később törlődik az adatok másolata.

Jogszabályi megfelelés és együttműködés a hatóságokkal

Rendszeresen felülvizsgáljuk a jelen adatvédelmi irányelveket, és gondoskodunk arról, hogy az adatkezelés ezeknek megfelelően történjen.

Adatok átvitele

Világszerte vannak szervereink, és előfordulhat, hogy az Ön adatait olyan szervereken dolgozzuk fel, amelyek nem az Ön országában találhatók. Az adatvédelmi törvények országonként különbözők, és egyes országok szélesebb körű védelmet biztosítanak a többinél. Az adatai feldolgozásának helyétől függetlenül ugyanazt a védelmet biztosítjuk, amelyet a jelen adatvédelmi irányelvek meghatároznak. Betartjuk az adattovábbításhoz kapcsolódó bizonyos jogi keretrendszereket, beleértve az EU–USA adatvédelmi pajzs (EU-US Privacy Shield Framework) és a Svájc–USA adatvédelmi pajzs (Swiss-US Privacy Shield Framework) rendelkezéseit.

Ha hivatalos írásos panaszt kapunk, felvesszük a kapcsolatot a panaszt benyújtó személlyel. Az olyan panaszok rendezése érdekében, amelyeket a saját adatok átadásával kapcsolatban nyújtottak be, és amelyeket nem tudunk közvetlenül felhasználóinkkal megoldani, együttműködünk az illetékes hatóságokkal (ideértve a helyi adatvédelmi hatóságokat is).

Európai követelmények

Ha az Európai Unió (EU) adatvédelmi törvényei vonatkoznak az Ön adatainak feldolgozására, akkor biztosítjuk az Ön számára a jelen irányelvekben leírt szabályozási lehetőségeket, így gyakorolni tudja a következő jogait: hozzáférés kérése a saját adataihoz; az adatok frissítése és eltávolítása; az adatok feldolgozhatóságának korlátozása. Ezenkívül jogosult tiltakozni az adatai feldolgozása esetén, illetve az adatok más szolgáltatásba való exportálására.

Az Európai Gazdasági Térségben vagy Svájcban tartózkodó felhasználók esetében a személyes adataiért felelős adatkezelő a Professional Education Kft., kivéve, ha valamely szolgáltatásra vonatkozó külön adatvédelmi tájékoztató erről másként rendelkezik.

Adatait a jelen irányelvekben leírt célokra használjuk fel a következő jogalapok érvényesítésével:

Az adatmegosztás az Ön beleegyezésével történik

Hozzájárulást kérünk az adatainak meghatározott célokból történő kezeléséhez, és Önnek jogában áll bármikor visszavonni a hozzájárulást.

Amikor jogos érdekeket szeretnénk érvényesíteni

A Vállalat és harmadik felek jogos érdekeinek céljából feldolgozhatjuk az adatait az adatvédelmet szolgáló megfelelő biztonsági intézkedések használatával. Ezt azt jelenti, hogy például a következő célokra használhatjuk fel az adatokat:

  • a szolgáltatásaink biztosítása, karbantartása és fejlesztése, hogy megfeleljenek a felhasználóink igényeinek;
  • olyan új termékek és funkciók fejlesztése, amelyek hasznosak a felhasználóink számára;
  • annak megértése, hogyan használják az emberek a szolgáltatásainkat, ugyanis így tudjuk biztosítani és fejleszteni a szolgáltatások teljesítményét;
  • a szolgáltatásaink személyre szabása, hogy jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani;
  • marketingtevékenységek, hogy tájékoztathassuk a felhasználókat a szolgáltatásainkról;
  • hirdetések megjelenítése, hogy számos szolgáltatásunkat kedvezőbb áron tudjuk kínálni
  • a csalások, visszaélések, valamint a biztonsági vagy technikai jellegű problémák észlelése, megelőzése, illetve más módon történő kezelése a szolgáltatásainkban;
  • a Vállalat jogos érdekeinek céljából kezeljük az adatait akkor, amikor a Vállalat vagy a felhasználók jogainak, tulajdonának vagy biztonságának védelmében lépünk fel a jogszabályok által előírt vagy megengedett módon, ideértve a kormányszervek számára történő adatszolgáltatást is.
  • kutatások elvégzése, amelyek segítségével továbbfejleszthetjük szolgáltatásainkat a felhasználók számára, és amelyek a köz érdekét szolgálják;
  • a partnereinkkel – például a fejlesztőkkel és a jogtulajdonosokkal – kapcsolatos kötelezettségeink teljesítése;
  • jogérvényesítés, beleértve a vonatkozó általános szerződési feltételek lehetséges megsértéseinek kivizsgálását.

Amikor szolgáltatást biztosítunk

Kezeljük és feldolgozzuk az adatait, hogy biztosítani tudjuk Önnek azt a szolgáltatást, amelyet szerződés alapján igénybe szeretne venni. Például feldolgozzuk a fizetési adatait, ha tagságot vásárol a szolgáltatásban.

Amikor törvényi kötelezettségnek kell eleget tennünk

Kezeljük az adatokat, ha erre vonatkozó törvényi kötelezettségünk van; például ha jogi folyamatra vagy végrehajtható kormányzati kérésre reagálunk.

Ha kérdései vannak, a kapcsolatfelvételi oldalon tájékoztatjuk hogyan veheti fel a kapcsolatot velünk.

A jelen irányelvekről

Mikor alkalmazandók ezek az irányelvek?

A jelen adatvédelmi irányelvek a Professional Education Kft. szolgáltatásaira vonatkoznak. A jelen adatvédelmi irányelvek nem terjednek ki azokra a szolgáltatásokra, amelyekre olyan külön adatvédelmi irányelvek vonatkoznak, melyek nem foglalják magukban a jelen adatvédelmi irányelveket.

A jelen adatvédelmi irányelvek nem vonatkoznak a következőkre:

  • a szolgáltatásainkat reklámozó egyéb vállalatok és szervezetek információs gyakorlatára;
  • más vállalatok vagy személyek által kínált szolgáltatásokra, például a szolgáltatásokat tartalmazó, vagy a szolgáltatásainkból hivatkozott termékekre vagy webhelyekre.

A jelen irányelvek módosítása

A jelen adatvédelmi irányelveket időről időre módosítjuk. A jelen adatvédelmi irányelvekben biztosított jogait az Ön kifejezett hozzájárulása nélkül nem csökkentjük vagy korlátozzuk. Mindig feltüntetjük a legutóbbi módosítások közzétételének dátumát. Jelentős módosítások esetén szembetűnőbb értesítést küldünk (például bizonyos szolgáltatások esetében e-mailben értesítjük az adatvédelmi irányelvek változásáról).

Felügyeleti hatóság

Minden esetben szívesen segítünk önnek, bármilyen probléma megoldásában, ha felveszi a kapcsolatot velünk. Ennek ellenére Ön jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál. Ez a mi esetünkben:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36-1-391-1400
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Copyright © 2020-2021 Professional Education Kft. 3187 Nógrádszakál Dózsa György út 20.